Tuintrends 2007

Tuinplanten bij de tuintrends 2007

In de voorbeelden van de tuintrends voor 2007 is het vooral een contrast in kleuren en materialen, vormen en toepassingen van producten dat opvalt. Dit is ook het uitgangspunt geweest van de bijgevoegde keuze voor plantmateriaal. Voor de beplanting bij de 4 tuintrends is een keuze gemaakt uit verschillende soorten plantengroepen, zowel vaste planten, heesters, bomen en coniferen. Veel van deze plantensoorten zijn ook daadwerkelijk gebruikt bij de realisatie van de 4 trendtuinen in de tuinen van Appeltern.

Fantastic Elements
Fresh & Weathered
Imperial Inspiration
Rough & Refined

 

 

Fantastic Elements
Een vrolijke keuze van bloeiende planten in opvallende kleuren en planten met opvallende vormen. Deze worden weer toegepast in losse potten en bakken. Daarnaast valt de keuze op planten die tot de verbeelding spreken zoals varens, siergrassen of bamboes, die dan zo worden gecombineerd dat het geheel bijna sprookjes(bos)achtig aandoet.

 

 

Fresh & weathered garden
In de beplanting wordt gekozen voor frisse bloeiende planten met landelijk aandoende bloemen in vriendelijke paars-lilatinten. De borders worden gevuld met planten in groepen afgewisseld met bloeiende planten door elkaar heen. In deze kindvriendelijke tuin wordt bijvoorbeeld de framboos praktisch benut om schutting of hekwerk te bekleden. Op strategische punten in de tuin worden groenblijvende heesters of coniferen toegepast, dan blijft het ook ’s winters een vriendelijke aanblik.

 

Imperial inspiration garden
Een tuin met daarin een moderne vertaling van Romeinse en Griekse cultuur. Een eigentijdse versie van een symmetrisch hof met in hoogte verschillende hagen, zowel recht en strak als in een speelse vorm. Voor de hagen zijn verschillende plantensoorten gekozen die qua bladstructuren sterk verschillen. Daartussen is de beplanting in rustige kleuren (wit, donkerrood en –roze) in grotere groepen toegepast. Klassieke plantenelementen zoals rozen passen hierin perfect.

 

Rough & refined garden
In deze tuin zien we veel groene planten met stevig leerachtig blad. Voor het contrast worden grijsbladige of roodbladige soorten toegevoegd. De bloeiende planten zijn meestal blauw of donkerroodbruin. In tegenstelling tot de Fresh & weathered garden wordt hier gekozen voor een beperkt aantal soorten planten, maar worden deze in grote groepen gebruikt waardoor het effect nog robuuster wordt.

 

Wanneer u ingelogd bent kunt u foto's van alle trends van afgelopen jaren en van de Floriade Inspiratietuin 2013 met hoge resolutie