Tuintrends 2009

Tuintrends 2009: gemak, welness en een groen gevoel
In de tuin willen we genieten. Onderhoud mag dan ook niet te veel tijd kosten. We willen liever ontspannen en de natuur beleven. In de tuintrends voor 2009 zie je dat terug in de vorm van gemaksborders, groene terrassen en gezonde buitenruimtes.
 

Burgundian
Cape Town
Cape Town
Cape Town
Moroccan
Moroccan

 

Burgundian Garden
De kroonluchter in de halfopen serre beweegt zachtjes op de wind. In de buitenkeuken wordt gekookt met ingrediënten uit eigen tuin. Terwijl de gasten binnendruppelen, knip je nog wat verse kruiden voor op de salade. Midden in de landelijke tuin – vol groen en bloemen - staat een zorgvuldig gedekte tafel. Op een houten plank ligt een ambachtelijk gebakken brood klaar om aangesneden te worden, alsof je je daadwerkelijk op het Franse platteland bevindt. Dat is puur genieten!

 

Cape Town Garden
Scrubzout en zeep liggen klaar in de relaxruimte met buitendouche, die half verscholen gaat achter een robuuste muur. Het luxe doucheritueel kan beginnen! Ook daarna kun je nog lang genieten van het buitenleven. Als de temperatuur daalt, zet je de terrasverwarming aan. Met een boek laat je je wegzakken in een nestachtige, ronde stoel. Het bamboe ruist zachtjes en de geur van kamperfoelie verspreidt zich over het terras. Een weldadig, ontspannen gevoel daalt over je neer.

 

Moroccan Garden
De Marokkaanse munt groeit weelderig door de kruidenborder. Terwijl je een paar takjes plukt, prikkelt de geur je neus. Even thee zetten en lekker genieten van een kopje muntthee in een afgeschermd hoekje van de tuin. Alsof je op vakantie bent in je eigen achtertuin... Intussen spelen de kinderen een spelletje, ontspannen zittend op de betonnen bank, waarop een bonte verzameling matraskussentjes ligt. Vanavond kunnen de lampionnen boven het terras

 

Wanneer u ingelogd bent kunt u foto's van alle trends van afgelopen jaren en van de Floriade Inspiratietuin 2013 met hoge resolutie downloaden.