Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Gasbarbecue

Een gasbarbecue kopen betekent kiezen voor gemak. Gasbarbecues zijn heel onderhoudsvriendelijk en bereiken in geen tijd een optimale temperatuur. Goed nieuws dus voor de hongerigen die graag snel starten met eten. Meer over de soorten en waarop je moet letten bij het kopen van een gasbarbecue lees je hier.

Ga naar de webshop

 

Soorten gasbarbecues

Net zoals bij andere soorten barbecues, kunnen ook gasbarbecues sterk verschillen in grootte. Hoeveel ruimte heb je ter beschikking om de BBQ te plaatsen? Hoeveel plaats heb je nodig om te barbecueën? Waar wil je barbecueën? Voor hoeveel personen gebruik je de BBQ? Welk en hoeveel eten wil je klaarmaken? Stel jezelf deze vragen wanneer je een BBQ koopt.

 

Voorbeeld buitenkeuken
© Weber

Buitenkeukens

Buitenkeukens zijn grote gasbarbecues, voorzien van 2 tot 4 branders en een eventuele zijbrander om extra (bij)gerechten klaar te maken. Zoals te zien is bij de afgebeelde Weber Summit hebben ze vaak ook zijtafels en een opbergkast waardoor ze veel werkruimte en een grote capaciteit bieden. Geen wonder dat buitenkeukens populair zijn bij BBQ-liefhebbers die graag een grote groep mensen ontvangen. Voor al die ruimte betaal je natuurlijk wel een grotere prijs en moet je meer aan ruimte inboeten om de buitenkeuken te kunnen plaatsen.

 

Voorbeeld standaard gasbarbecue
© Weber

Standaard gasbarbecue

Wie het liever niet té groot zoekt, kiest beter voor een standaardmodel op gas. Deze is goedkoper dan een buitenkeuken, maar biedt minder opberg- en werkruimte. Het aantal branders, een rond of rechthoekig model, de keuze is ruim. De Weber Q 1200 gasbarbecue op de afbeelding is zoals te zien een rond model op een statief, ook te gebruiken als tafelmodel.

 

 

voorbeeld compacte gasbarbecue
© Weber

Compacte gasbarbecue

Een gasbarbecue kopen om mee te nemen op verplaatsing? Dat kan met een compacte gasbarbecue. Deze heeft vaak slechts 1 gasbrander en is voorzien van een onderstel ter bescherming tegen een onstabiele ondergrond. De afgebeelde Go Anywhere van Weber is het perfecte voorbeeld van een compacte gasbarbecue. Handig om overal mee naartoe te nemen.

 

 

 

 

 Voor- en nadelen van een gasbarbecue

 

Voordelen BBQ op gas

+ Bereikt snel de optimale temperatuur.
+ De temperatuur valt makkelijk te regelen.
+ Er is minder brandgevaar.
+ Er is minder schoonmaakwerk.
+ Het biedt meer kookmogelijkheden (wok, pizza, …)

Nadelen BBQ op gas

Duurder in aankoop.

 

Prijs gasbarbecue kopen

De prijs die je betaalt voor een gasbarbecue is afhankelijk van de soort. Voor buitenkeukens betaal je het meest, afhankelijk van het aantal branders. Met 3 hoofdbranders kies je voor een standaard buitenkeuken en betaal je al snel 250 euro voor een degelijk model. Kleinere buitenkeukens met 2 hoofdbranders vind je al vanaf 100 euro. Vanaf ongeveer 350 euro kies je voor 4 of meer hoofdbranders en heb je een grote buitenkeuken.

Voor een standaard gasbarbecue (39,5 cm diameter, voor max. 4 personen, 1 brander van 4,3 kW/u) betaal je een prijs van ongeveer 120 euro. Een eenvoudige compacte gasbarbecue voor onderweg of voor op tafel heb je al vanaf 60 euro. Een compact model van hogere kwaliteit kost al snel 150 euro.

In de webshop kan je snel en makkelijk barbecues vergelijken en kopen.

Bekijk alle gasbarbecues in de webshop

 

3.7/5 - (4 stemmen)
Nog geen reacties
3.7/5 - (4 stemmen)
Lees ook
Voorbeeld barbecue
Barbecue kopen: soorten & hun prijzen
Voorbeeld houtskoolbarbecue
Houtskoolbarbecue
no image set
Elektrische barbecue
tuin laten betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
tuin ontwerpen nieuwbouw
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting