Vijvers aanleggen & onderhouden: tips & tricks

Vijvers brengen extra leven in je tuin. In deze rubriek vind je tal van artikels die je helpen bij het aanleggen en het onderhouden van je vijver. Je vindt ze hieronder.

zwemvijver voorbeeld 0

Vijveraanleg: Fotospecial

Wil je een vijver aanleggen? Dan denk je op voorhand best goed na over wat je precies wil. In deze fotospecial doen we de vele mogelijkheden van een vijver uit de doeken. Ontdek hier originele inspiratievoorbeelden voor de aanleg van jouw vijver.

vijverbenodigdheden 1

Vijverbenodigdheden: overzicht & prijzen

Er zijn verschillende soorten vijverbenodigdheden waarmee je rekening moet houden als je een vijver wil aanleggen. Zonder bepaalde producten, zoals een vijverfilter en pomp, zal het biologisch evenwicht verstoord geraken. Ontdek hier diverse vijverbenodigdheden en prijzen ervan.

aanleggen van vijver 0

Vijver aanleggen

Een vijver verfraait het uitzicht van je tuin. Je moet bij de aanleg ervan wel met een aantal dingen rekening houden. Hier lees je meer over soorten vijvers, filters, pompen en nog veel meer.

plaatsen vijverfolie 1

Vijverfolie

Folievijvers worden -zoals hun naam al doet vermoeden- bedekt met een folie. Hier ontdek je de materialen waaruit de folie kan gemaakt zijn, hun prijs en hoe je vijverfolie best plaatst.

vijverfilter installeren 0

Vijverfilter kopen: Werking en soorten

Voor een gezonde toestand van je vijver plaats je best een filter. In dit artikel ontdek je de verschillende soorten vijverfilters, hun pro’s en contra’s, de prijs en de vijversoort waarbij ze passen.

vijverpomp installeren 2

Vijverpomp: info en werking

Een pomp kan de kwaliteit van de vijver bevorderen. Ontdek hier waarom een vijverpomp nuttig is, welke soorten pompen er bestaan, hoe je ze best plaatst en wat de prijs is.

vijverplanten 0

Vijverplanten

Vijverplanten zorgen voor een goede kwaliteit van het vijverwater en voor een natuurlijke look. In dit artikel ontdek je de meest geschikte zuurstof- en moerasplanten voor in de vijver.

voorgevormde vijver kopen 0

Voorgevormde vijver

Wie een niet al te grote vijver wil, kan een voorgevormde vijver overwegen. In dit artikel ontdek je de pro’s en contra’s, tips voor een vlotte plaatsing en je krijgt ook een idee van de prijs.

aanleggen zwemvijver 0

Zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver is een leuk alternatief voor een traditioneel zwembad. Hier kom je meer te weten over het vullen, het onderhoud, de begroeiing en de kostprijs van een zwemvijver.

Vijver aanleggen: tips

Een vijver aanleggen kan je makkelijk zelf. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Denk op voorhand goed na over vijverpompen, vijverfilters en vijverplanten. Daarnaast moet je ook een aantal andere vragen beantwoorden. Kies je een voorgevormde vijver of bepaal je het allemaal liever zelf ? Of waarom niet gaan voor een zwemvijver? Lees onze artikels om meer te weten te komen.

 

onderhoud gazon
© Niek De Moor

Eens je vijver aangelegd is, is het belangrijk om hem op regelmatige tijdstippen te onderhouden. Klik hierboven voor meer info!