Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Snoeien van bomen en hagen

Snoeien is erg belangrijk voor een goed onderhoud van de struiken, hagen, bomen,… in jouw tuin. In deze categorie lees je dan ook handige tips voor een goede snoeibeurt. Je komt onder meer te weten wat de beste snoeimethoden zijn en in welke periode je bepaalde struiken en bomen best snoeit.

hagen scheren

Haag snoeien: wanneer & hoe?

De meeste mensen lijden aan snoei-vrees. Zeker wat betreft hun hagen, het uitgangsbord van hun (voor)tuin. Erg moeilijk is het echter niet, zolang je maar rekening houdt met het type haag en voor de snoei het juiste materiaal gebruikt.
wanneer rozen snoeien

Rozen snoeien: wanneer, hoe en praktische tips

Rozen snoeien op de correcte manier en het juiste moment is belangrijk opdat ze goed groeien en veel bloemen geven. Hoe en wanneer je rozen moet snoeien en waarop je moet letten leggen ontdek je hier.
buxus snoeien

Buxus snoeien: tijdstip, werkwijze en tips

Buxus op de juiste manier snoeien is belangrijk om een mooie haag te behouden. In principe moet je een buxus minstens 2 keer per jaar snoeien. Hoe dat moet en waarop je moet letten, lees je in dit artikel.
fruitbomen snoeien

Fruitbomen snoeien: hoe en wanneer?

Fruitbomen hebben een jaarlijkse snoeibeurt nodig; alleen dan kan je zeker zijn van een rijkelijke oogst. Mits de nodige kennis kan je de bomen zelf snoeien, anders is het aangewezen beroep te doen op een ervaren tuinman. In dit artikel lees je meer over de werkwijze van fruitbomen snoeien.
rode beukenhaag

Beukenhaag snoeien: hoe en wanneer

Om de goede vorm van je beukenhaag te verzekeren, is een regelmatige snoeibeurt nodig. In dit artikel vertellen we je hoe en wanneer je een beukenhaag moet snoeien en we geven ook nog interessante tips mee.
appelboom

Appelboom snoeien: tips

Het regelmatig snoeien van appelbomen is noodzakelijk voor een goede ontwikkeling van de boom en voor de fruitproductie. Ontdek in dit artikel in welke periode je een appelboom moet snoeien en hoe je best te werk gaat.
bomen snoeien

Bomen snoeien

Bomen op tijd en stond snoeien is belangrijk voor de groei. In dit artikel lees je nuttige tips en schema's voor het onderhoud van verschillende boomsoorten zodat je precies weet wanneer welke boom een snoeibeurt nodig heeft.
taxus machinaal snoeien

Taxus snoeien: hoe en wanneer?

De taxus is een erg populaire haagplant die heel het jaar door groen blijft. In dit artikel kom je te weten hoe je best te werk gaat bij het snoeien van een taxus, zoals de beste periode en methode om te snoeien.

Ontdek hier onze snoeitips!

Alle bomen, struiken en hagen in je tuin hebben wel eens een snoeibeurt nodig. In deze categorie lees je handige tips voor het juist snoeien van verschillende soorten tuinbeplantingen. Zo blijft je tuin een mooi onderhouden plekje.

Bij het snoeien is het overigens van groot belang om goed snoeimateriaal te gebruiken. In deze categorie vind je een overzicht van snoeischaren en -zagen die je kan gebruiken om de beplanting van je tuin te verzorgen.