Automatische hokopener voor kippen

Relevante artikelen

30 Reacties

 1. veerle baert schreef:

  Beste,
  ik vind uw automatische hokopener voor kippen zeer interessant.
  Zou u mij wat meer informatie kunnen geven over het “motortje” met lichtsensor ? Van welk merk is dit ? type ?
  Met vriendelijke groeten,
  Veerle.

  • Tuinpraat schreef:

   Beste,

   Deze hokopener noemt VSB electronic doorkeeper en kost zo’n 100 euro. Je kan ze kopen met batterij aansluiting ( VSBb) of aansluiten op stroom ( VSB). De lichtsensor zelf zit verborgen in het hefsysteem. Als je deze binnen plaatst en er geen daglicht binnenschijnt zal je moeten gebruikmaken van een extra sensor. Deze kost een kleine 10 euro. Wij hebben er een tijdschakelaar op aangesloten voor het geval we een haan hebben die te vroeg zou kraaien in de zomermaanden.

   Ik heb de automatische hokopener gekocht op volgende site: https://www.axt-electronic.org/eu_shop/en/shop/. Deze is voor zover ik weet de goedkoopste aanbieder. De levering verliep vrij snel. Bestellen kan wel niet in het Nederlands gebeuren.

   Stuur gerust mocht je nog vragen hebben.

   • kroon schreef:

    Is er iemand die mijn de beschrijving kan geven van de tijdschakelklok voor het kippenkot?

   • Ruud schreef:

    Hey Bram,

    hoe is het nu met de opener gesteld?
    Heb je de lichtsensor ook aangekocht en is die te gebruiken samen met/in combinatie met de tijdschakelaar?

    groeten,

    Ruud

    • Tuinpraat schreef:

     Dag Ruud,

     De hokopener doet nog steeds zijn werk. Echter nog geen tijd gehad om de lichtsensor proberen te combineren. Onlangs waren de kippen weer te laat binnen en heb ik de timer nogmaals aangepast. Aangezien het instellen toch altijd wat tijd in beslag neemt is de lichtsensor zeker aangeraden.

     groeten,

     Bram

   • Wim Hutmacher schreef:

    Bram ik heb zo’n VSB opener met sensor alleen ik weet niet welke kontakten ik moet hebben voor de sensor , weet jij dat .

    Groetjes Wim Hutmacher

 2. bert schurink schreef:

  tegenwoordig zijn er ook gecombineerde hokopeners. deze zijn voorzien van lichtsensor en schakelklok. deze hokopener werkt op batterijen en is voorzien van een lcd scherm. zeer eenvoudig te programmeren. zie: schuko.nl

 3. Ine schreef:

  Super dat je een snijplank gebruikte! Wil ik ook doen, ik ben echter niet zo handig, waar vond je de rails?

  Grtz!

  • Tuinpraat schreef:

   De geleiders die ik gebruikt heb zijn gemaakt van een U-profiel in kunststof. Deze kan je vinden in elke doe-het-zelf zaak bij de houten profielen en afwerkingslatten. De prijs was minder dan 5 euro. Ik heb wel eerst twee latjes op mijn houten platen moeten vijzen zodat ik de geleiders zijdelings kon bevestigen. Als alternatief kan je ze ook lijmen op de wand.

   Veel succes nog 😉

 4. Danny schreef:

  Een klein minpuntje, het afstellen van de lichtsensor.
  Dit kan slechts gebeuren door het openen van de VSB om de potentiometer te kunnen bereiken, en dan is het in verschillende pogingen de juiste instelling op te zoeken om het sluiten van de schuif niet te vroeg te laten gebeuren, anders zitten de kippen buiten, het laattijdig openen is minder belangrijk.
  Groetjes
  Danny

 5. Peter schreef:

  Wij hebben ene van chickenquard in gebruik. Enorm tevreden van. Kwam zelf goedkoper uit dan ene van VSB. Verzending inbegrepen.

  http://www.chickenguard.com/

  • Snoes schreef:

   Kan je de chickenguard ook zo instellen dat de deur sluit wanneer het donker wordt, maar dat ze pas open gaat op een ingestelde tijd?

   • Tuinpraat schreef:

    Volgens mij bestaat dit niet maar het klinkt wel als een goed idee! Ik zit met hetzelfde dilemma. 🙂

    • maarten schreef:

     Wij vonden een site met een hokopener die bediend wordt door een digitale tijdschakelaar. De motor is van een rolluik. Je kunt evt. ook je eigen kippenluik gebruiken, dat scheelt in de prijs.
     Wij hebben er één op ons luik en het werkt fantastisch. De schakelaar houdt zelfs rekening met zomer- en wintertijd.

     • Devarwaere schreef:

      Hallo,

      Ik ben op zoek naar een schema voor een elektrische hokopener en de nodige onderdelen,ook alle praktische raadgevingen zijn welkom.Kan je mij de site eens doorsturen waarvan hierboven sprake is?

      Alvast bedankt.

      Groeten,

      J.D.

 6. Carl schreef:

  Wij wensen de hokopener in het hok te plaatsen. Wat is een goede en goedkope lichtsensor die wij extra kunnen plaatsen? Hoe verbinden we deze met de automatische hokopener van VSB? Ik ben een beetje handig, maar zeker geen expert, en wens graag praktische instructies.
  Alvast dank!

 7. marjan schreef:

  Zelf heb ik een hokopener welke werkt op 230V en heeft geen lichtsensor nodig. Het luikje sluit een uur na zonsondergang (astro functie). In de winter gaat dit luikje eerder dicht dan in de zomer. Fantastisch! ’s Ochtends gaat het luikje op een vaste tijd open, maar in het weekend wat later ivm de haan.

 8. YVES TOURAIN schreef:

  Ik heb er twee die op baterijen werken en een op het stroomnet.
  Heel tevreden want de vos is afgeweerd.
  Bij een hok heb ik telkens pech met het draadje die telkens doorknakt.
  Andere draadjes werden reeds gemonteerd doch nog niet het goede gevonden.
  Waar kan ik de originele draad kopen ?

 9. Sam schreef:

  AL de tweede keer dat de bevestiging tussen de deur en het koordje ’s morgens stuk is. Nochtans met een plastic strip dichtgetrokken en de vorige nacht met visdraad en ijzerdraad.Zeer eigenaardig.Zou dit een marter kunnen stuk krijgen?Gelukkig is de lus van het koordje nog niet stuk.Heeft er iemand een oplossing?

 10. lobbestael schreef:

  wie kan mij helpen aan een motor van zoo een kippenhokopener.
  die van mij is stuk tand wiel gebroken

 11. Joachim schreef:

  Een jaar terug een automatisch kippenluik systeem gekocht bij PV productions. Is een Nederlands bedrijf en hebben ook een model dat op batterijen werkt. So far so good en is niet duur!

 12. Andre schreef:

  Ik zie dat uw opener op batterijen werkt. Kunt u aangeven hoelang deze ongeveer meegaan?

 13. peters schreef:

  Na bijna 4 jaar probleemloos gewerkt te hebben heeft mijn hokopener opeens een probleem.

  Hij gaat ’s morgens niet meer vanzelf open. Als ik een batterij losmaak en weer erin doe gaat de klep omhoog.

  Kan iemand me een tip geven wat er aan de hand is. De klep klemt niet en ik heb nieuwe batterijen erin geplaatst.

 14. iliaens schreef:

  Hallo , Ik vind het gebruik van een hokopener zoals die van U geen slecht idee aangezien ik een zelfgemaakt hok heb staan met nog maar een klein groepje kippen over .
  Is dit ook geschikt voor andere prooidieren die ongewenst zijn ? Inmiddels zodanig radeloos geworden door aan de rand van een bos te wonen waar schijnbaar voldoende roofdieren zitten die zichzelf dan ook voortdurend zeer rijkelijk voedden met mijn pluimvee . Het probleem is echter dat ikzelf verre van een technicus ben ( ik ben wel experte in elektriciteitszaken de zekering te doen springen ) , daarom had ik even graag geweten of dit bestuurbaar is van binnen af in eerste instantie en tevens of de lichtsensor ook kan dienen als ik bv ’s nachts iets in het hok moet doen zodat dit automatisch aanspringt en ondertussen ook roofdieren kan afschrikken ? ze zitten op een tamelijk donker gedeelte dankzij de bomen ..

 15. vincent schreef:

  Beste,

  In uw “verhaal” lees ik dat u geiten en kippen in hetzelfde hok heeft rondlopen, Mijn vriendin en ik zijn deze combinatie ook aan het overwegen, incl hokopener omdat de vos al meerdere malen gepasseerd is, maar we vroegen ons af of er geen problemen gaan ontstaan dat de kippen in de geitenstal gaan slapen ipv in hun “eigen” hok met afsluiter waardoor de vos ze nog steeds kan pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 3 =