Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Kettingzaag kopen: soorten en prijzen

Om je tuin optimaal te kunnen onderhouden, zal een kettingzaag een enorme hulp zijn. Je kan ze uiteraard gebruiken voor het omzagen van bomen, maar ook voor het in vorm houden van struiken. Lees hieronder welke verschillende soorten er op de markt zijn en ontdek hun voor- en nadelen.

Ga naar de webshop

 

 

Welke kettingzaag kopen: soorten

Alvorens je een kettingzaag wil kopen, is het belangrijk je te informeren over de bestaande soorten. Op die manier kan je je het beste oriënteren naargelang je budget en wensen. Er bestaan kettingzagen die werken op benzine, maar evengoed op elektriciteit of aan de hand van een accu. Hieronder worden de verschillende soorten en hun prijs besproken.

 

Benzine kettingzaag kopen 1) Kettingzaag benzine

Kettingzagen op benzine werken op tweetaktmotoren en zijn de krachtigste soort in de aanbieding. Daarom is deze soort uitstekend geschikt voor grote snijwerken zoals het zagen van bomen en brandhout. Hou er wel rekening mee dat je deze soort kettingzagen moet voorzien van benzine en olie. De zaag moet zorgvuldig onderhouden worden om een lange levensduur te kunnen garanderen. Kettingzagen op benzine maken echter wel veel lawaai en zijn vervuilend doordat ze uitlaatgassen uitstoten.

Prijs: verkrijgbaar vanaf ongeveer 120 euro
Bekijk hier het aanbod in de webshop.

 

Elektrische kettingzaag kopen 2) Elektrische kettingzaag kopen

Een elektrische kettingzaag heeft een hoog zaagcomfort en is veel stiller dan een kettingzaag op benzine. Een ander groot voordeel is dat deze soort niets uitstoot doordat ze op elektriciteit werkt. Een elektrische kettingzaag is iets minder krachtig, maar is daarom ideaal voor het gebruik in afgesloten ruimtes.

Een elektrische kettingzaag kan je kopen met een verlengsnoer om in het stopcontact te steken, of met een accu, waardoor het draadloos kan werken.

Prijs: verkrijgbaar vanaf ongeveer 70 euro
Bekijk hier het aanbod van elektrische kettingzagen in de webshop.

 

Accu kettingzaag kopen
Black & Decker accu kettingzaag

3) Accu kettingzaag

De accu kettingzaag is zeer eenvoudig in gebruik en uitstekend geschikt voor gebruik voor binnen én buiten. Een groot voordeel aan een kettingzaag met een accu is dat je draadloos kan werken. Zo ben je erg wendbaar tijdens je snoei- of zaagwerken.

Een accu kettingzaag werkt met een batterij en stoot daarom geen uitlaatgassen uit en is ook een heel stuk stiller dan eentje op benzine.

Prijs: verkrijgbaar vanaf ongeveer 160 euro
Ontdek hier het aanbod.

 

Telescopische kettingzaag kopen
Powerplus telescopische kettingzaag

4) Telescopische kettingzaag

Een telescopische kettingzaag of hoogsnoeier helpt je bij je zaag- en snoeiwerk op hoogte zonder dat je nog een ladder nodig hebt. Ze zijn zowel beschikbaar op benzine als op elektriciteit.

Bij aankoop krijg je een herstelbare heupriem meegeleverd. Doordat je heupen het grootste gewicht dragen, kan jij je krachten sparen. De telescoopbuis is eveneens verstelbaar, zo kan je gemakkelijk hoog en dichtbij werken.

Prijs: verkrijgbaar vanaf  100 euro
Neem een kijkje in de webshop.

 

 

Onderdelen en onderhoud kettingzaag

Een kettingzaag bestaat hoofdzakelijk uit een motor, een zaagketting, een zaagblad en een aandrijftandwiel. Deze onderdelen moeten, zowel bij elektrische als bij benzine kettingzagen, regelmatig onderhouden worden. Om een optimaal gebruik te garanderen, moet je de zaagketting regelmatig spannen, smeren met olie en slijpen. Dit moet meestal na ongeveer 5 uur gebruik.

Om de zaagketting te slijpen kan je gebruik maken van een handslijper of een elektrische slijpmachine (beschikbaar vanaf €40).

Hou de zaagketting goed in de gaten; als deze te veel gebruikt is of wanneer deze beschadigd of oververhit is geweest, kan je ze beter vervangen door een nieuwe. Als je dit niet doet, bestaat het risico dat de ketting breekt. Dit is levensgevaarlijk als het gebeurt wanneer de kettingzaag in werking is. Een nieuwe ketting van bijvoorbeeld 35 cm, is reeds verkrijgbaar vanaf 18 euro.

Een benzine kettingzaag moet steeds voorzien zijn van olie om je ketting en zaagblad te smeren. Hiervoor wordt 2 takt olie gebruikt.

 

Kettingzaag kopen

 

Kettingzaag kopen: waar op letten, opties en veiligheid

De meeste kettingzagen genieten van een automatische smering van de ketting. Hierdoor kan je een hele lange tijd blijven werken zonder je er zelf iets te moeten van aantrekken.

Het is ook ten zeerste aan te raden om goede veiligheidskledij te dragen tijdens de werken met een kettingzaag. Draag een speciale kettingzaagbroek en -jas en wees steeds uitgerust met een stevig paar handschoenen en gehoorbescherming.

De meeste kettingzagen zijn uitgerust met een automatische terugslag-optie. Als de punt van de kettingzaag tegen een hard object komt, kan de zaag in jouw richting terugslaan. Dit kan voorkomen worden door een goede kettingrem, die de ketting zal vertragen of tot stilstand brengen.

 

Kettingzaag kopen: online gamma

Als je geïnteresseerd bent om een kettingzaag te kopen, kan je hier het online gamma bekijken. Zo kan je gemakkelijk de prijzen, merken en soorten vergelijken. Vooraanstaande merken van kettingzagen zijn McCulloch, Bosch, Black & Decker, Einhell, Husqvarna,…

Bekijk het volledige gamma online in onze webshop en vergelijk de modellen en hun prijzen. 

Ga naar de webshop

4.1/5 - (7 stemmen)
Nog geen reacties
4.1/5 - (7 stemmen)
Lees ook
heggenschaar
Heggenschaar: soorten & prijzen
tuin laten betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
tuin ontwerpen nieuwbouw
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting
houten weideomheining
Weideomheining
tuinieren in de herfst
Tuinieren in de herfst: 7 tips voor een winterklare tuin!