Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Moderne tuinen: fotospecial

Vooral in de zomer is het heerlijk om te genieten van je tuin. Er bestaan enorm veel stijlen voor de inrichting van je tuin. In dit artikel bekijken we enkele inspiratiefoto’s van moderne tuinen om bij weg te dromen.

 

Moderne tuinen met strakke terrassen

In een moderne tuin moet je natuurlijk comfortabel kunnen zitten en dus is een terras een belangrijk onderdeel van de tuin. Bij tuinen zie je tegenwoordig een erg strakke vormgeving van de terrassen. Zo ziet alles er heel netjes uit.

modern terras

Op bovenstaande foto zie je hoe de tuin een moderne look krijgt dankzij het terras. Er zijn veel rechte lijnen en de kleurencombinatie tussen het grijs van de terrastegels en het houtbruin van de overkapping zorgt voor een fris contrast met het groen van het gazon.

 

strak terras voorbeeld

Ook deze foto toont aan dat geometrie erg belangrijk is bij moderne tuinen. De tuinmeubels stralen klasse uit zonder al te druk over te komen. Het mooi gemaaide gazon maakt van deze tuin een perfect voorbeeld van een eigentijdse tuin.

 

Net gazon, weinig begroeiing

Wat opvalt in de volgende foto’s van moderne tuinen, is dat ze vaak een groot gazonoppervlak hebben zonder al te veel begroeiing in de buurt. Zo wordt de lijn van strakheid doorgetrokken: geen drukke bezetting, maar gewoon een elegant tuinontwerp zonder al te veel drukdoenerij.

strak gazon

Op bovenstaande foto zie je wat er bedoeld wordt met de strakheid van het gazon: het is een mooi egaal stuk gras, met aan de rand wel wat begroeiing voor de bescherming van de privacy. Het terrasmeubilair is erg eenvoudig gehouden.

 

modern gazon

Hier zie je hoe de aanleg van moderne tuinen kan aansluiten bij de architectuur van de woning. De woning is erg strak, met veel rechte lijnen dus, en het gazon is dat ook. Allebei zijn ze vrij eenvoudig, maar toch doen ze modern aan. Aan de rand van het grasstuk bevindt zich telkens voldoende begroeiing om bescherming te bieden tegen binnenkijkers.

 

Moderne tuin met lef

moderne tuinen

Als toetje willen we je deze tuin zeker niet besparen. Het ontwerp van deze tuin is iets gewaagder dan de vorige voorbeelden, maar het is wel een ideale illustratie van hoe moderne tuinen er kunnen uitzien. De combinatie van het het houten terras met de stenen tegels oogt erg fris. Bovendien maken het lijnenspel en de vierkanten in de vijver deze tuin erg hip en verrassend. De begroeiing aan de rand van de tuin en op de vijvertegels is een ideale toevoeging die zorgt voor een extra natuurlijke tint. Het terras wordt omgeven door de vijver, waardoor je een erg ruim gevoel krijgt. De plaatsing van de twee kruiken op elkaar zorgt voor de speelse toets in deze tuin.

 

 

3/5 - (3 stemmen)
 
Tuin aanleggen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
3/5 - (3 stemmen)
Lees ook
strakke voortuin
Voortuin: trends en inspiratie
siertuinen
Siertuinen: tips en inspiratie
tuin aanleggen weinig onderhoud
10 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin
landelijke tuinen
Landelijke tuinen: fotospecial
no image set
10 tips voor een aangename tuininrichting
strakke voortuin
Voortuin: trends en inspiratie
kleine tuin aanleggen
Kleine tuin aanleggen: werkwijze, prijs en inspiratie
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten