Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Betonnen afsluiting

Je zou denken dat een afsluiting uit beton een erg kille uitstraling heeft, maar tegenwoordig zijn er heel wat manieren om toch een gezellige toets te geven aan een betonnen afsluiting. Dit soort tuinafsluiting is heel erg stevig en vraagt nauwelijks onderhoud. In dit artikel bekijken we wat er allemaal mogelijk is bij betonafsluitingen en we vertellen je ook de prijs per meter voor de verschillende mogelijkheden.

 

Palen met betonplaten

betonplaten Dit is in feite de absolute basisversie van een betonnen afsluiting. Esthetisch gezien is dit misschien niet de meest aantrekkelijke vorm van betonafsluitingen, maar ze staat wel erg stevig en biedt privacy. Bij deze constructie worden er palen met sleuven in de grond verankerd. Nadien worden er horizontaal betonplaten tussen deze palen geschoven. Om de omheining een wat leuker uitzicht te geven, kan je bijvoorbeeld de betonnen afsluiting verven of laten begroeien met planten.

Prijs: ongeveer 30 euro per lopende meter, btw en plaatsingskosten niet meegerekend.
Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

 

Betonnen afsluiting met hout

Je kan er ook voor kiezen om de onderste plaat en de palen van de afsluiting in beton te zetten en de rest van de omheining in hout af te werken. Zo bekom je een stevige afsluiting met toch een natuurlijke look. Aangezien de afsluiting onderaan uit beton is gemaakt, moet je geen schrik hebben voor rot op die plek. Bovendien zorgt deze betonnen plaat ervoor dat gravende dieren niet kunnen ontsnappen. Het voordeel aan de houten platen is dat er heel veel keuze is op het gebied van houtsoorten.

Prijs: ongeveer 45 euro per lopende meter, exclusief btw en plaatsing. De prijs hangt uiteraard sterk af van de gekozen houtsoort.
Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Beton met (hout)structuur

Om je betonnen afsluiting iets frisser te laten ogen, kan je kiezen voor schermen uit beton met een structuur. Vaak wordt gekozen voor een houtstructuur wegens de natuurlijke uitstraling van dit materiaal. Zo lijk je een houten afsluiting te hebben, maar in feite is ze van beton. Het voordeel aan deze afsluitingen is dat er veel kleuren beschikbaar zijn en de afwerking van de palen is ook makkelijk zelf te bepalen. De platen worden in de grond verankerd met beton.

Prijs: ongeveer 60 euro per lopende meter, btw en plaatsing niet inbegrepen.
Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

betonnen afsluiting met structuur

 

Betonnen afsluiting plaatsen

Het voordeel van betonafsluitingen is dat ze tegen een flink stootje kunnen. Om een goede verankering te garanderen bevindt een aanzienlijk deel van betonnen afsluitingen zich onder de grond. Zo kunnen ze goed weerstaan aan de weersomstandigheden en eventuele zware klappen. Deze verankering gebeurt vaak met beton. De afstand tussen de paalhouders, die ook met een fundering in de grond verankerd staan, is doorgaans 180 cm. Afhankelijk van de gekozen platen of opvulling kan dit echter nog variëren.

2.8/5 - (13 stemmen)
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
2.8/5 - (13 stemmen)
Lees ook
no image set
Draadafsluiting
natuurlijke tuinafscheiding haag
Natuurlijke tuinafscheiding
houten tuinafsluiting
Tuinomheiningen: soorten en advies
tuinafrastering
Tuinafrastering
houten weideomheining
Weideomheining
lage tuinafsluiting hout
Lage tuinafscheiding
steenkorven
Schanskorven
kunststof schutting
Tuinafsluiting kunststof: info & prijzen