Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Kastanje afsluitingen: uitvoeringen en prijzen

Kastanjehout gaat redelijk lang mee en je ziet het door zijn landelijke uitstraling vaak terug in omheiningen van weilanden, als afrastering in bossen en als afscheiding van meren en sloten. Maar ook als tuinafsluiting is kastanjehout erg geschikt. Hier bespreken we de verschillende uitvoeringen van kastanje afsluitingen en hun gemiddelde prijzen.

 

 

Uitvoeringen van kastanje afsluitingen

Kastanjehout kan op verschillende manieren tot een tuinafsluiting verwerkt worden. Deze uitvoeringen zijn in allerlei hoogtes verkrijgbaar. De te kiezen hoogte hangt natuurlijk af van het doel van de omheining: een kastanje treillage voor het kippenerf hoeft natuurlijk niet zo hoog te zijn als kastanjehouten schermen waarmee je je privacy wil verhogen. Hieronder volgen alvast de vaakst voorkomende uitvoeringen:

 

kastanje afsluiting treillage 1) Kastanje hekwerk (treillage)

Dit type afsluiting zie je vaak terug als omheining van vijvers, parkjes en erven van kleine dieren zoals kippen of ganzen. Het houten hekwerk bestaat uit gekloofde kastanjelatten die met ijzerdraad aan elkaar gevlochten zijn. Ze zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Een kastanje afsluiting in treillagevorm oogt erg landelijk en authentiek. Je kan ze ook laten begroeien met klimplanten. Treillage afsluitingen worden meestal op rollen van 5 tot 10 meter geleverd en zijn eenvoudig in de grond te verankeren met kastanjehouten palen.

Voordelen: goedkoop, charmante uitstraling
Gemiddelde prijs: +/- 10 euro per lopende meter (excl. plaatsing, hoogte: 1 meter)

Vraag hier een prijs op maat aan voor de plaatsing van een kastanje hekwerk.

 

Geen hekwerk is compleet zonder poort en voor kastanje afsluitingen zijn er diverse poorten te koop die goed aansluiten bij de stijl van de treillage. Ze worden vaak geleverd inclusief hang- en sluitwerk en zijn eenvoudig te monteren. De poorten zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes en breedtes (door twee poorten te combineren is een breedte van tot wel vijf meter mogelijk).

 

 

2) Kastanjescherm met verticale of horizontale latten

Bij kastanje tuinschermen zijn de houten latten verticaal of horizontaal direct naast elkaar bevestigd met nagels op een houten frame. Er bestaan ook systemen waarbij de latten horizontaal in de sleuven van de steunpalen kunnen geschoven worden.

Kastanjehouten tuinschermen vormen een ondoorzichtige afsluiting. Hierdoor zijn deze tuinschermen vooral aangeraden als je een omheining wil die voor meer privacy zorgt. Je kan deze kastanje afsluiting bovendien ook makkelijk schilderen om zelf het uitzicht ervan te bepalen.

Voordelen: ondoorzichtig, stevig, wat strakker van vorm dan een vlechtscherm, lange levensduur.
Gemiddelde prijs: vanaf +/- 50 euro per lopende meter (excl. plaatsing, hoogte: 180 cm)

Vraag hier een prijs op maat aan voor de plaatsing van kastanjehouten tuinschermen.

 

kastanje afsluiting schermen

 

3) Kastanje afsluiting met gevlochten schermen

Door te kiezen voor een uit kastanjehout gevlochten tuinscherm geef je je tuinomheining een creatieve uitstraling. Deze schermen hoeven niet gebeitst of geolied te worden omdat het kastanjehout van nature goed bestand is tegen vocht. Net als andere houtsoorten zullen ze op termijn wel gaan vergrijzen.

De schermen hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Op de plaatsen waar het hout langs het frame is gevlochten blijf je wel enige doorkijk houden. Je kan kastanje schermen eenvoudig tussen houten palen monteren.

Voordelen: creatieve uitstraling, geen onderhoud
Gemiddelde prijs: +/- 110 euro per lopende meter (excl. plaatsing, hoogte: 180 cm)

Vraag hier een prijs op maat aan voor de plaatsing van gevlochten kastanjeschermen.

 

4) Post and rail kastanje afsluiting

Post and rail (paal en dwarsligger) afsluitingen worden voornamelijk toegepast als omheining van weides van paarden en andere grote weidedieren. De hekwerken bestaan uit massief kastanjehout en zijn daarmee vrij robuust en dus erg geschikt als omheining voor grotere weidedieren. Je kan kiezen uit ronde of halfronde (gekloofde) kastanjepalen en je kan het hekwerk ook combineren met schrikdraad of -lint.

Voordelen: erg stabiel (belangrijk i.v.m. dieren), lange levensduur, authentieke uitstraling
Gemiddelde prijs: +/- 35 euro per lopende meter (excl. plaatsing, drie horizontale liggers)

Vraag hier een prijs op maat aan voor de plaatsing van een post and rail afsluiting.

 

Levensduur van kastanjehout

Als je een kastanje afsluiting plaatst, dan wil je natuurlijk weten hoelang ze zal meegaan. Kastanjehout valt in duurzaamheidsklasse II. Dat wil zeggen dat het onder normale omstandigheden 15 tot 25 jaar meegaat. Het is dus een duurzame houtsoort en wordt om die reden voor allerlei buitentoepassingen gebruikt. Kastanjehout is afkomstig uit Europa (veelal Frankrijk) en hoeft niet op chemische manier verduurzaamd te worden.

Beoordeel dit artikel
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
houten tuinafsluiting
Tuinomheiningen: soorten en advies
natuurlijke tuinafscheiding haag
Natuurlijke tuinafscheiding
tuinafrastering
Tuinafrastering
lage tuinafsluiting hout
Lage tuinafscheiding
betonnen-afsluiting
Betonnen afsluiting
kunststof schutting
Tuinafsluiting kunststof: info & prijzen
tuinschermen
Tuinschermen
zichtbreeknet-tuin
Zichtbreeknet