Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Gevlochten tuinscherm

Voor een mooie, natuurlijke tuinafscheiding is een gevlochten tuinscherm een uitstekend alternatief. Welke soorten gevlochten tuinschermen zijn er precies? Wat is de prijs per strekkende meter meter? En kan je zo’n gevlochten tuinscherm zelf plaatsen of schakel je beter een vakman in? We zetten alles voor je op een rijtje!

Ga snel naar:
Soorten gevlochten tuinschermen
Prijs gevlochten tuinscherm
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Vrijblijvend offertes aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor een gevlochten tuinscherm?

Een gevlochten tuinscherm heeft verschillende voordelen. Met zo’n rustieke, landelijke tuinafsluiting kan je rekenen op:

  • Natuurlijke uitstraling: een gevlochten schutting ziet er dankzij het vlechtwerk natuurlijker uit dan de meeste andere afsluitingen. Hierdoor past een gevlochten tuinscherm perfect in een landelijke omgeving, valt het minder op en sluit het mooi aan op de rest van de tuin.
  • Veel privacy: naast de natuurlijke look biedt een gevlochten tuinscherm veel privacy. Je kan namelijk niet of nauwelijks door een gevlochten schutting heen kijken. Zo scherm je je tuin af voor buren of voorbijgangers.
  • Budgetvriendelijke afsluiting: een gevlochten tuinscherm kost minder dan de meeste andere houten of metalen tuinafsluitingen. In combinatie met de lange levensduur ben je dus zeker van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Weinig onderhoud: bij een gevlochten tuinscherm is er weinig tot geen onderhoud nodig. Dit soort schermen zijn erg sterk door de gevlochten structuur. Hierdoor gaat een gevlochten tuinscherm niet snel kapot en is het goed bestand tegen de weersomstandigheden.

gevlochten tuinscherm

 

Soorten gevlochten tuinschermen

Er bestaan 2 grote soorten gevlochten tuinschermen: een gevlochten takken schutting en een gevlochten kunststof schutting. Een kort overzicht:

 

1. Gevlochten tuinscherm met takken

Voor een gevlochten takken schutting kan je verschillende soorten hout gebruiken. Het meest gebruikte soort hout is dat van een wilg. Wilgentakken zijn ideaal voor een gevlochten tuinscherm dankzij hun grote buigzaamheid én stevigheid. Naast wilgentakken kan je ook nog kiezen voor een gevlochten tuinscherm met takken van een hazelaar of kastanjelaar.

 

2. Gevlochten tuinscherm uit kunststof

Een gevlochten kunststof schutting zie je steeds vaker. Het is een optie die duurzamer is dan een gevlochten takken schutting. Zo kan een kunststof tuinscherm bv. niet gaan rotten. Bovendien ziet een gevlochten kunststof schutting er van een afstandje nog altijd heel natuurlijk uit. Enkel van dichtbij zie je dat het niet om echte takken gaat.

 

Welke type gevlochten tuinscherm kies ik best?

Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke wensen en je budget. Over het algemeen is een kunststof schutting duurder dan een takken schutting. Daar staat wel tegenover dat een gevlochten kunststof tuinscherm een langere levensduur heeft.

Zeker zijn van de juiste keuze? Een vakman informeert je graag over de mogelijkheden voor jouw gevlochten tuinscherm. Kom vrijblijvend in contact met verschillende specialisten actief in jouw buurt via onze offertepagina.

 

Gevlochten tuinscherm prijs

De prijs voor een gevlochten tuinscherm hangt vooral af van het materiaal dat je kiest. Daarnaast hebben het aantal strekkende meter, de dikte en hoogte van het tuinscherm, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, … ook een invloed op de uiteindelijke kostprijs van je gevlochten schutting. Gemiddeld mag je rekenen op prijzen die beginnen vanaf 35 euro per strekkende meter (excl. btw, incl. plaatsing).

TIP: ben je benieuwd naar de exacte prijs voor een gevlochten schutting in jouw tuin? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.

 

gevlochten schutting

 

Is er een vergunning nodig voor een gevlochten tuinscherm?

Voor het plaatsen van een tuinscherm heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Dit is alleen het geval als je een gesloten tuinscherm hoger dan 2 m plaatst. . Tussen de 1 en 2 meter gelden enkele voorwaarden. Zo moet de afsluiting op minimaal 1 meter afstand van openbaar toegankelijk gebied staan. Een vergunningvrije schutting mag dus bv. dichter dan 1 meter van de stoep of de straat worden geplaatst. Wanneer je kiest voor een tuinscherm kleiner dan 1 m, heb je helemaal geen vergunning nodig

TIP: de regels kunnen verschillen van gemeente tot gemeente. Wil je onaangename verrassingen vermijden? Dan neem je best op voorhand contact op met je gemeente. Voor advies op maat kan je ook terecht bij een tuinspecialist actief in je buurt.

 

Zelf gevlochten tuinscherm plaatsen of laten plaatsen?

Kan je een gevlochten tuinscherm zelf plaatsen of laat je dit beter doen door een vakman? We zetten de opties voor je op een rij:

 

OPTIE 1: zelf gevlochten tuinscherm plaatsen

Ben je handig? Dan kan je gevlochten tuinscherm zelf plaatsen een goede optie zijn als je een krap budget hebt. Onderschat het vlechtwerk alleen niet. Als je niet op de correcte manier vlecht, dan zal het eindresultaat ook minder mooi zijn. Bovendien gaat het om een klus die erg veel tijd kost.

 

OPTIE 2: gevlochten tuinscherm laten plaatsen

Als je je gevlochten tuinscherm laat plaatsen door een vakman profiteer je van verschillende voordelen:

  • Advies op maat: op basis van jouw wensen en budget geeft een tuinspecialist jou advies op maat. Zo weet je zeker dat het gevlochten tuinscherm een passende keuze is voor jouw situatie.
  • Correcte & snelle uitvoering: een tuinspecialist heeft ervaring met het plaatsen van gevlochten tuinschermen. Hierdoor voert hij dit uit volgens de regels van de kunst en wordt de schutting op de correcte manier geplaatst.
  • Kwalitatieve materialen: een vakman werkt enkel met kwalitatief materiaal en beschikt over het juiste gereedschap voor een vlotte plaatsing. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat op lange termijn.

TIP: wil je genieten van de voordelen van het laten plaatsen van een gevlochten tuinscherm? Vraag dan gratis & vrijblijvend offertes aan via onderstaande knop:

5/5 - (1 stemmen)
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
5/5 - (1 stemmen)
Lees ook
steenkorven
Schanskorven
houten tuinafsluiting
Tuinomheiningen: soorten en advies
tuinschermen
Tuinschermen
lage tuinafsluiting hout
Lage tuinafscheiding
natuurlijke tuinafscheiding haag
Natuurlijke tuinafscheiding
houten weideomheining
Weideomheining
no image set
Kastanje afsluitingen: uitvoeringen en prijzen
betonnen-afsluiting
Betonnen afsluiting