Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Tuinschermen

Tuinschermen zijn een erg handige manier om je tuin af te sluiten want dankzij hun ondoorzichtbaarheid bieden ze veel privacy. Ze zijn makkelijk te plaatsen en bovendien zijn er heel wat verschillende materialen waaruit men een tuinscherm kan maken, dus je vindt vast wel iets dat past bij jouw tuin. In dit artikel bespreken we enkele materialen voor tuinschermen en hun prijzen.

 

Materialen voor tuinschermen

houten tuinschermenHout

Dankzij de warme uitstraling van hout is het het ideale materiaal voor tuinschermen. Er zijn heel wat verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen, telkens met hun eigen kwaliteit en prijsklasse. Zo zijn er schermen uit geïmpregneerd hout, uit tropisch hardhout en uit Europees hardhout. Een goed onderhoud (beitsen, oliën) is erg belangrijk voor de staat van de schermen. Gevlochten tuinschermen, vaak vervaardigd uit wilgenhout, verdienen hier zeker ook een vermelding. Deze schermen zijn een erg creatieve en bovendien ook vrij goedkope manier om je tuin af te bakenen.

Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

composiet tuinschermen Composiet

Tuinschermen uit composiet hebben enigszins de uitstraling van hout, maar zijn eigenlijk gemaakt uit houtvezel en kunststof. De houtsoort die gebruikt wordt in het mengsel zal een stevige invloed hebben op de uiteindelijke prijs van het materiaal. Het grote voordeel aan schermen uit composiet is dat ze de nadelen die hout kan hebben, zoals rot, verkleuring of aantasting door insecten, vermijden. Je hoeft dit soort tuinscherm dus nauwelijks te onderhouden en je moet ook niet vrezen voor scheurtjes in het materiaal, al is het wel vrij gevoelig voor krassen.

Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

betonnen tuinschermen
Betonnen tuinschermen met structuur

Beton

Beton is vanzelfsprekend een erg stevig materiaal dat lang meegaat. Betonnen tuinschermen houden bovendien ook goed het geluid tegen, dus ze zijn zeker een optie als je bijvoorbeeld dicht bij een drukke weg woont. Beton heeft het imago een kil materiaal te zijn, maar tegenwoordig is het mogelijk om de uitstraling van dit soort schermen op te fleuren. Dit kan door bijvoorbeeld voor schermen met een structuur te kiezen of te gaan voor een combinatie met hout, zodat je de stevigheid van beton aanvult met de mooie uitstraling van hout in je afsluiting.

Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

 

Plaatsing tuinschermen

De schermen worden tussen palen geplaatst die verankerd worden in de grond. Deze palen kunnen uit hout, beton of metaal gemaakt zijn. De schermen worden vervolgens aan de palen bevestigd met behulp van schroeven en beugels. Als je kiest voor houten palen, moet je deze zeker ook goed onderhouden om ze te wapenen tegen de weersomstandigheden. Betonnen palen zijn het duurst, maar gaan wel het langst mee.

 

Prijs tuinschermen

Het spreekt voor zich dat de prijs onder meer afhankelijk is van de kwaliteit en het formaat van het gekozen materiaal. Zo is er bij houten tuinschermen een groot verschil bij de prijs tussen verschillende houtsoorten: de prijzen beginnen aan 20 euro per lopende meter bij geïmpregneerd hout, 45 euro per lopende meter bij Europees hardhout en 70 euro per lopende meter bij tropisch hardhout. De kosten voor de plaatsing liggen gemiddeld tussen 10 en 20 euro per lopende meter.

Ook bij composiet tuinschermen zijn er verschillen in soorten. Schermen uit composiet op basis van standaard hout kosten ongeveer 75 euro voor een paneel van 180 x 180 cm, terwijl schermen uit composiet op basis van bamboehout al snel meer dan 100 euro kosten voor een paneel van hetzelfde formaat.

Schermen met standaard betonplaten kosten ongeveer 30 euro per lopende meter. Voor betonnen schermen in combinatie met hout liggen de prijzen rond 45 euro per lopende meter. Voor betonnen tuinschermen met een structuur betaal je ongeveer 60 euro per lopende meter.

Hou er rekening mee dat de plaatsing van tuinschermen nog extra kosten met zich meebrengt.

2.7/5 - (3 stemmen)
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
2.7/5 - (3 stemmen)
Lees ook
houten tuinafsluiting
Tuinomheiningen: soorten en advies
houten afsluiting
Houten afsluitingen: mogelijkheden en kostprijs
tuinafrastering
Tuinafrastering
kunststof schutting
Tuinafsluiting kunststof: info & prijzen
no image set
Kastanje afsluitingen: uitvoeringen en prijzen
no image set
Draadafsluiting
gevlochten tuinscherm
Gevlochten tuinscherm
zichtbreeknet-tuin
Zichtbreeknet