Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Grasmaaier kopen: soorten en prijzen

Een grasmachine is essentieel voor een goed onderhoud van je gazon. De juiste grasmaaier kopen is dan ook klus waarbij je niet overhaast te werk mag gaan. Hier vind je een overzicht van de soorten grasmaaiers en hun prijzen. We geven ook enkele aandachtspunten bij het aanschaffen van grasmaaiers.

 

Welke grasmaaier kopen?

Ga je een nieuwe grasmaaier kopen, dan moet je eerst en vooral bepalen wat voor type grasmachine je wil. Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke handgrasmaaier of voor een grasmaaier op benzine? Of toch eerder een model met een elektriciteitssnoer of met een accu? Hier vind je alvast meer info over deze soorten grasmaaiers:

 

handgrasmaaier 1. Handgrasmaaier: vooral voor kleine gazons

Handgrasmaaiers zijn de eenvoudigste modellen van grasmaaiers. Ze maken nauwelijks lawaai en dankzij hun lichte gewicht zijn ze erg eenvoudig te hanteren. Je hebt bovendien geen kabel nodig, waardoor de gebruiksvriendelijkheid nog toeneemt. Aangezien ze geen benzine of elektriciteit nodig hebben, heb je er ook geen verbruikskosten aan.

Een handgrasmaaier is vooral geschikt voor kleinere tuinen. Het maaien van het gras met dit toestel kan namelijk heel wat tijd in beslag nemen en het is een redelijk arbeidsintensieve klus. Daarnaast zijn handgrasmaaiers niet erg geschikt voor hoog gras.

Prijs: vanaf ongeveer 60 euro
Een handgrasmaaier aanschaffen? Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

 

benzine grasmaaier kopen 2. Benzine grasmaaier

Het grote voordeel van een grasmachine op benzine is dat je geen last hebt van een snoer. Dit type grasmaaier heeft doorgaans een redelijk groot vermogen, waardoor het ook geschikt is voor het maaien van dicht en hoog gras. Benzine grasmaaiers zijn door hun grootte en hoog vermogen vooral te gebruiken in middelgrote en grote tuinen.

Hou er rekening mee dat grasmaaiers op benzine voor heel wat lawaai kunnen zorgen. Ze zijn doorgaans ook redelijk zwaar, waardoor ze moeilijker te hanteren zijn. Bovendien zal je regelmatig de benzinetank opnieuw moeten bijvullen en ander onderhoud moeten uitvoeren.

Prijs: vanaf ongeveer 225 euro
Een grasmaaier kopen die op benzine werkt? Ontdek het aanbod.

 

 

elektrische grasmaaier kopen 3. Elektrische grasmaaier kopen

Een elektrische grasmaaier kopen biedt enkele voordelen ten opzichte van de modellen op benzine. Ten eerste zal er minder geluidshinder zijn. Ten tweede zijn grasmachines op elektriciteit ook een pak lichter, wat ze gebruiksvriendelijker maakt. Ten slotte zijn ze ook een pak goedkoper. Ze zijn vooral geschikt voor kleine en middelgrote tuinen.

Een nadeel aan elektrische grasmaaiers is dat je steeds voor een elektriciteitsvoorziening moet zorgen. Dit kan met behulp van een verlengkabel, maar je moet er tijdens het maaien op letten dat de kabel niet onder de maaier terechtkomt.

Prijs: vanaf ongeveer 60 euro
Een elektrische grasmachine kopen? Ontdek hier het aanbod.

 

 

grasmaaier op accu 4. Accu grasmachine: Stil toestel zonder snoer

Grasmaaiers met oplaadbare accu’s produceren net als de toestellen met een elektriciteitssnoer weinig geluid maar je hebt geen last van een kabel. Ze zijn vooral geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Doorgaans is het gewicht van een grasmaaier met een accu redelijk laag, waardoor het toestel makkelijk te hanteren is.

Een nadeel van dit type grasmachine is dat je afhankelijk bent van de accuduur. Dit kan erg oncomfortabel zijn als je een accu maaier gebruikt in een grote tuin. Wil je een grasmaaier kopen die met accu’s werkt, hou er dan rekening mee dat de prijs een pak hoger ligt in vergelijking met elektrische grasmachines.

Prijs: vanaf ongeveer 300 euro
Een grasmaaier op accu kopen? Bekijk het aanbod in de webshop.

 

 

Alternatieven voor de klassieke grasmaaier

Bovengenoemde modellen zijn allemaal zogenaamde duwmaaiers: je moet ze zelf voortduwen om het gras te maaien. Wil je een grasmaaier kopen die wat meer comfort biedt, dan kan je een van volgende alternatieven overwegen:

 

zitmaaier 1. Zitmaaier

Met een zitmaaier kan je comfortabel neerzitten tijdens het maaien van het gras. Zitmaaiers zijn vooral geschikt voor grote gazons en ze hebben een hoge maaibreedte. Zo kan de maaibeurt snel opschieten.

Hou er rekening mee dat zitmaaiers alleen bij grote gazons hun nut bewijzen en dat ze regelmatig onderhoud vereisen. Daarnaast moet je ook voldoende plaats hebben om de maaier te stallen. Als je veel bomen, struiken en andere begroeiing in je tuin hebt, dan kan de zitmaaier te log zijn om een goede maaibeurt op te leveren.

Prijs: vanaf ongeveer 1.500 euro. Ontdek hier het aanbod in de webshop.

 

robotmaaier
Gardena

2. Robotmaaier

Als je geen tijd of zin hebt om het gras zelf te maaien, dan is een robotmaaier een interessante keuze. Deze automatische maaier brengt je gazon in kaart en zorgt voor een goede maaibeurt zonder dat jij zelf moet tussenkomen.

Robotmaaiers werken met een accu, waardoor ze niet veel lawaai maken. Ze zijn meestal uitgerust met een botssensor; als het toestel tegen een obstakel botst, zal het een andere richting uitgaan. De meeste toestellen hebben een veiligheidsfunctie waarbij de messen stoppen als het apparaat wordt opgeheven.

 

Meer info over de werking en de prijzen van robotmaaiers vind je in dit artikel of hak meteen de knoop door en neem een kijkje in de webshop.

 

 

Grasmaaier kopen: waarop letten?

Een grasmaaier kopen betekent niet alleen een van bovenstaande types kiezen. Er zijn nog enkele aandachtspunten waarmee je rekening moet houden:

1) Let zeker op de maaibreedte van de grasmachine. Vooral bij grotere tuinen is een grote maaibreedte handig voor een snelle maaibeurt.

2) Het vermogen van de machine is ook een aandachtspunt. Het heeft bijvoorbeeld maar weinig nut om een grasmaaier met een groot vermogen te kopen als je maar een klein gazon hebt.

3) Je kan kiezen voor grasmachines met mulchingfunctie of met een opvangbak. Bij het mulchen wordt het gemaaide gras versnipperd en op het gazon achtergelaten. Het vervangt dan de klassieke meststof. Je hoeft dan ook niet telkens een opvangbak te legen.

4) Natuurlijk moet je ook letten op de veiligheidsfuncties van het toestel. Wees steeds voorzichtig bij het gebruik van een grasmaaier!

5) Om ervoor te zorgen dat het toestel lang meegaat, is een goed onderhoud nodig: je kan bijvoorbeeld regelmatig de messen slijpen en resterend gras verwijderen voor een optimale werking. Bij grasmaaiers op benzine zorg je er best voor dat alle onderdelen goed gesmeerd zijn en je ververst best jaarlijks de olie.

 

Wil je een grasmaaier kopen? In de webshop kan je de verschillende soorten grasmachines en merken met elkaar vergelijken.

Ga naar de webshop

 

grasmaaier kopen

4.5/5 - (2 stemmen)
 
Gazon aanleggen / onderhouden?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
4.5/5 - (2 stemmen)
Lees ook
robotmaaier
Robotmaaier: info & prijzen
Gazon kalken
Gazon kalken: tips en tricks
Mollen vangen
Mollen vangen en voorkomen
hoe gazon bemesten
Gazon bemesten: tips & tricks
Gazon zaaien: stappenplan en belangrijke weetjes
robotmaaier
Robotmaaier: info & prijzen
gazon egaliseren
Kunstgras leggen: stappenplan en prijs
stappenplan gazon aanleggen
Gazon aanleggen: stappenplan en weetjes