Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Onkruid verbranden met een onkruidbrander

Onkruid op het terras, de oprit of het tuinpad kan al snel voor een onverzorgde look zorgen. Met een onkruidbrander kan je dit probleem definitief oplossen. Hier vind je meer info over onkruid verbranden en de verschillende soorten onkruidbranders.

Ga naar de webshop

 

 

Waarom kiezen voor een onkruidbrander?

onkruid verbranden met onkruidverbrander
Hozelock

1) Snel: je hoeft de brander maar enkele seconden op het onkruid te richten. De wandcellen zullen hierdoor kapotgaan, waardoor het onkruid uitdroogt en uiteindelijk afsterft.

2) Efficiënt: onkruid verwijderen met een onkruidbrander is veel efficiënter dan het verwijderen van onkruid met de hand of met een onkruidmes. Bij het manueel verwijderen blijven er vaak sporen van het onkruid achter die ervoor kunnen zorgen dat het onkruid terugkeert, terwijl je onkruid definitief kan verwijderen na enkele behandelingen met een onkruidverbrander.

3) Geen chemische producten: bij thermische onkruidbestrijding hoef je niet aan de slag te gaan met chemische producten voor het verdelgen van onkruid. Deze producten hebben vaak negatieve gevolgen voor het milieu.

 

 

Soorten onkruidbranders

Er zijn verschillende soorten branders beschikbaar voor thermische onkruidbestrijding. Er zijn exemplaren die op gas werken, maar er zijn ook elektrische varianten beschikbaar.

 

1. Gasbrander onkruid

Meestal gebruikt men propaan, butaan of een mengeling van beide gassen bij onkruidbranders op gas. Een aandachtspunt hierbij is het gewicht: door te kiezen voor een klein gaspatroon, dat aan de brander kan bevestigd worden, kan je het gewicht beperkt houden. Je kan echter ook kiezen voor een echte gasfles. Deze zal uiteraard meer gas bevatten dan een eenvoudig patroon, maar een gasfles maakt het bestrijden van onkruid uiteraard een pak logger. Koop hem nu online in de webshop en ontdek de exacte prijs per model!

 

2. Elektrische onkruidbrander

Een elektrische onkruidverbrander heeft natuurlijk als voordeel dat je niet met gaspatronen of -flessen moet zeulen, waardoor het gewicht van de brander zeker aan de lage kant kan gehouden worden. Je hoeft je ook geen zorgen maken over het navullen van het gas; je kan de brander simpelweg inpluggen en met behulp van een verlengdraad worden de plekken waar het onkruid groeit makkelijk bereikbaar. Onkruid verwijderen met een elektrische onkruidverdelger is ook een pak veiliger dan de varianten die op gas werken. Koop hem nu online in de webshop en ontdek de exacte prijs per model!

 

 

Onkruid verbranden: werkwijze en aandachtspunten

elektrische onkruidbrander
CFH

Zoals reeds gezegd is het gebruiken van een onkruidbrander erg eenvoudig: je moet de brander slechts een paar seconden op het onkruid richten vanop een afstand van zo’n 5 à 10 centimeter. Toch zijn er enkele aandachtspunten als je te werk gaat met een brander tegen onkruid.

Andere planten rond het onkruid vormen een eerste aandachtspunt. Deze moeten vanzelfsprekend beschermd worden tegen de hitte van de onkruidbrander. Dit zal vooral het geval zijn bij onkruidbranders die op gas werken. Een onkruidbrander op elektriciteit kan zijn hitte namelijk erg geconcentreerd afgeven, waardoor je het onkruid op een erg nauwkeurige manier kan verwijderen. Bij onkruid in het gazon is een onkruidbrander moeilijker te gebruiken omdat je al snel schroeiplekken in het gazon zou kunnen maken.

Wil je onkruid verbranden, dan zullen de periode en de frequentie natuurlijk ook aspecten zijn waar je op moet letten. Aangezien onkruid vooral in het voorjaar begint te groeien, is dit ook de ideale periode voor thermische onkruidbestrijding. Tijdens de zomer kan je de behandeling nog enkele keren herhalen om ervoor te zorgen dat het onkruid definitief verdwijnt.

 

Je kan een onkruidbrander ook gebruiken voor het verwijderen van algen en schimmels op opritten, terrassen, tuinpaden,…

 

 

Onkruidbrander kopen

Wil je een onkruidbrander kopen, dan zal de keuze voor elektriciteit of gas een flinke impact hebben op de prijs: een elektrische onkruidbrander is doorgaans duurder dan een gasbrander. De prijzen voor gasbranders om onkruid te verwijderen beginnen vanaf ongeveer 25 euro, voor elektrische onkruidbranders liggen deze startprijzen rond 50 euro.

In de webshop vind je het volledige aanbod van onkruidbranders en de prijzen per model.

Ga naar de webshop

3.4/5 - (60 stemmen)
4 reacties
3.4/5 - (60 stemmen)
  • Toran korshnah
    Een electrisch toestel blaast 500 liter lucht aan 600 tot 650 graden. Volgens mij dodelijk voor onkruid, ook als het vochtig is. Uiteraard heeft de verkoper meer aan gabranders, want hij verkoopt het gas waarschijnlijk ook. Ik heb zelf een electrisch toestel gekocht en ga hem morgen de eerste keer gebruiken.
    Beantwoorden
  • Custers
    Neen niet juist maar de toepassing is van groot belang. Kort branden met elektrische brander geeft een thermische shock in de plant en deze sterft af! Echt verbranden mist zijn effect!
    Beantwoorden
  • Dominique
    Ik hen een hozelock onkruidbrander sinds 3 jaar en ben er op zich tevreden over. Je kan hem inderdaad best gebruiken bij droog weer. Wat me wel danig stoort aan de onkruidbrander is dat nu, na 3 jaar reeds het verwarmingselement stuk is. Ik vind geen wisselstukken. Dat is raar voor een instrument dat duurzaam en ecologisch in de markt gezet wordt.
    Beantwoorden
  • Stroobandt Christine
    Volgens mijn verkoper van tuinmateriaal werkt een elektrische onkruidverdelger alleen in tijden van droogte. Hij beweert dat in andere gevallen het onkruid zich bijna onmiddellijk weer herpakt. Hij verkoopt ze dus niet. Een hele teleurstelling want ik dacht een milieuvriendelijk en tevens efficiënt middel gevonden te hebben.
    Beantwoorden
Lees ook
onkruidbestrijding
Onkruid bestrijden
no image set
Bladblazer kopen: soorten, prijzen en aandachtspunten
regenton kopen
Regenton kopen en plaatsen
composiet terras planken
Composiet terras: uitvoeringen & prijzen
tuin laten betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
tuin ontwerpen nieuwbouw
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen