Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Tuinafsluiting kunststof: info & prijzen

Op zoek naar een duurzame, onderhoudsarme en mooie omheining voor je tuin? Dan is een kunststof tuinafsluiting zeker het overwegen waard! De omheining is in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, waardoor ze in elke tuin past. Ontdek hier meer over de voor- en nadelen, uitvoeringen en prijs van een kunststof schutting.

Wil je een kunststof omheining laten plaatsen door een erkend vakman? Vraag hier gratis offertes aan.

 

tuinafsluiting kunststof Voor- en nadelen van een kunststof omheining

+ Kunststof is een recycleerbaar en bijgevolg milieuvriendelijk materiaal. Er hoeven geen bomen te sneuvelen voor de productie.

+ Een kunststof schutting vereist zo goed als geen onderhoud; beits, verf of olie is overbodig.

+ Het materiaal is sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Van vocht of rotting zal je dus geen last hebben.

+ Een omheining van kunststof kan niet splinteren.

+ Kunststof tuinafsluitingen zijn op maat of kant en klaar te verkrijgen.

– Eventuele beschadigingen (zoals krassen) zijn moeilijk te herstellen, in tegenstelling tot bij een houten omheining. Hout is een makkelijk te bewerken materiaal.

– Hoewel kunststof voorzien wordt van UV-bescherming en in de kern wordt gekleurd, is het risico op (minimale) verkleuring niet uit te sluiten op lange termijn. Veel hangt weliswaar af van de kwaliteit van de kunststof en de hoeveelheid zon.

 

Prijs van een kunststof schutting

Benieuwd naar de prijs van een omheining in kunststof? Belangrijk om weten is dat het prijskaartje afhankelijk is van meerdere elementen. Denk om te beginnen aan de afmeting en oppervlakte van de omheining. Ook het type afsluiting (hekwerk dan wel een scherm) en de soort kunststof beïnvloeden de prijs. Bovendien betaal je ook een meerprijs voor een professionele plaatsing van de afsluiting. Om zeker te zijn van een vlot en foutloos resultaat, is het steeds aanbevolen om beroep te doen op een professional.

Voor een standaard kunststof omheining (een scherm van 180 op 180 cm) moet je rekenen op een prijs tussen €75 en €110. De prijs voor kunststof sierhekwerk begint ongeveer vanaf €75 per vierkante meter. Deze prijzen kunnen weliswaar variëren van merk tot merk. Goedkope afsluitingen kunnen vaak van mindere kwaliteit zijn. Je doet er daarom goed aan te kiezen voor een A-merk. Zo zal je langer van een mooie tuinafsluiting kunnen genieten.

Een tuinafsluiting in kunststof laten plaatsen door een ervaren en erkend vakman? Via onze online offertedienst kan je gratis én vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende specialisten uit jouw regio. Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan en offertes te ontvangen.

 

kunststof tuinafsluiting

Welke uitvoeringen bestaan er?

In tegenstelling tot wat veel mensen durven te denken, hebben kunststof afsluitingen niet noodzakelijk een kunstmatige glanzende uitstraling. Er bestaan heel wat mogelijkheden op het vlak van uitvoering. Je kan een omheining kiezen met een kleur, textuur en maat naar keuze. We bespreken enkele populaire uitvoeringen van een kunststof tuinafsluiting:

 

kunststof omheining betonlook ① Kunststof omheining met betonlook

Hou je van de uitstraling van een betonnen omheining? Een kunststof omheining met betonlook is lichter qua constructie dan echt beton. Bovendien is er geen fundering nodig.

Daardoor kan de plaatsing vlotter verlopen. Al deze elementen maken dat de prijs van een kunststof tuinscherm met betonlook beduidend lager ligt dan die van een geheel betonnen omheining. Ook qua onderhoud is dit veel voordeliger.

 

 

kunststof schutting houtlook ② Tuinschermen met houtdesign

Composiet omheiningen zijn tegenwoordig erg populair. Ze zien eruit als natuurlijke houten omheiningen, maar hebben ook de voordelen van kunststof. Composiet bestaat immers uit kunststof en bamboe- of houtvezels. Er is dus geen onderhoud vereist, in tegenstelling tot bij echte houten panelen.

Er is een onderscheid tussen WPC composiet en BPC composiet. De eerste variant bestaat voornamelijk uit houtvezels, terwijl BPC gemaakt is op basis van bamboevezels. BPC is nog iets sterker en harder dan WPC en bijgevolg ook duurder.

 

kunststof sierhekwerk ③ Sierhekwerk in kunststof

In plaats van een afsluiting met volledig dichte panelen, kan je ook opteren voor sierhekwerk. Deze soort omheining kan erg decoratief en gesofisticeerd zijn. Het vormt zo een echte meerwaarde voor je tuin en woning.

Je kan kiezen uit verschillende kleuren en patronen. Ook qua opzetstukken is er veel variatie: sierpijlen, dennenappels,…. Sierhekwerk is dus te vinden op maat van vrijwel elke woning!

 

 

3.5/5 - (2 stemmen)
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
3.5/5 - (2 stemmen)
Lees ook
gevlochten tuinscherm
Gevlochten tuinscherm
tuinafrastering
Tuinafrastering
steenkorven
Schanskorven
tuinschermen
Tuinschermen
zichtbreeknet-tuin
Zichtbreeknet
betonnen-afsluiting
Betonnen afsluiting
natuurlijke tuinafscheiding haag
Natuurlijke tuinafscheiding
no image set
Draadafsluiting