Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Tuinadvies

Er zijn verschillende situaties waarin professioneel tuinadvies goed van pas komt. Maar de juiste raad krijg je pas wanneer je de geschikte professional in de arm neemt. Ontdek hier in welke situatie je voor welk tuinadvies het best een tuinarchitect, een tuinaannemer of een hovenier contacteert. Wat zijn de tarieven van deze groenexperts? En voor welke klussen kan je bij hen terecht? Je leest het in dit artikel!

 

 

Bij wie kan ik terecht voor het juiste tuinadvies?

Ben je op zoek naar gericht tuinadvies? Contacteer dan de juiste vakman voor de klus. Alleen zo ben je verzekerd van het juiste advies en een correcte afhandeling van de werken.

OPTIE 1: tuinadvies voor nieuwe tuin = tuinarchitect

OPTIE 2: tuinadvies over aanleg of renovatie = tuinaannemer

OPTIE 3: tuinadvies over onderhoudswerken = tuinman

Professioneel tuinadvies nodig? Op ons offerteformulier kan je duidelijk je klus omschrijven. Wij brengen je vervolgens gratis en vrijblijvend in contact met de meest geschikte groenexpert. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

OPTIE 1: tuinadvies voor nieuwe tuin = tuinarchitect

advies tuinaanleg

Verhuisde je recent naar een nieuwe woning en wil je de tuin een radicale make-over geven? Reken dan op de expertise van een tuin- en landschapsarchitect. Zowel voor een grootschalig renovatieproject als voor de aanleg van een nieuwe tuin. Een architect heeft vaak een hogere (academische) opleiding gevolgd en verschilt hierin bv. van een tuinaannemer.

De primaire taak van een tuinarchitect is het tekenen van een tuinontwerp. Hierbij houdt hij niet alleen rekening met je persoonlijke voorkeuren, maar ook met de omgevingsfactoren, bv. het omliggende landschap, de bodemsamenstelling, technische uitdagingen van je tuin, … Hij waakt ook over het budget en de fasering van de tuinaanleg, … Daarnaast kan je ook bij hem terecht voor een gedetailleerd beplantingsplan.

Prijs: € 375 à 2.000 per ontwerp (excl. btw). Ontvang prijzen op maat bij tuinarchitecten in je buurt.

 

OPTIE 2: tuinadvies over aanleg of renovatie = tuinaannemer

tuinaanleg advies

Een tuinaannemer voert het plan met het tuinontwerp van de architect uit. Net zoals een aannemer dat doet in de bouw. Maar toch mag je hem niet louter zien als de rechterhand van de tuinarchitect. Wil jij bv. graag je tuin klimaatvriendelijker of hittebestendiger maken? Ben je uitgekeken op de huidige indeling van je tuin? Of wil je graag een (zwem)vijver aanleggen? Dan zit je voor advies over deze aspecten van tuinaanleg ook goed bij een tuinaannemer.

Hoewel je bij een tuinaannemer ook advies kan krijgen over het tuinontwerp, focust hij zich voornamelijk op de complete aanleg van de nieuwe tuin of de renovatie van bestaande tuinen. Bij bepaalde aannemers kan je ook aankloppen voor algemene onderhoudswerken.

Prijs: € 35 à 50 per uur (excl. btw). Ontvang prijzen op maat bij tuinaannemers in je buurt.

 

OPTIE 3: tuinadvies over onderhoudswerken = tuinman

tuinonderhoud advies

Moet je tuin winterklaar gemaakt worden? Wil je je borders opnieuw beplanten? Moet er bestrating aangelegd worden? Wil je een (nieuwe) omheining plaatsen? Heb je te maken met een boomziekte? Of is het tijd voor de jaarlijkse snoeibeurt van je hagen? Kortom, heb je tuinonderhoud advies nodig over al deze grote en kleine werkzaamheden? Dan staat een tuinman voor je klaar.

Een tuinman is vaak breed en praktisch opgeleid. Veel hoveniers verzorgen het algemeen tuinonderhoud, maar bij sommigen kan je ook terecht voor heel specifiek tuinadvies. Bijvoorbeeld een vakman met een diep gewortelde kennis van bomen. In bepaalde gevallen kan je zelfs een onderhoudscontract met hem afsluiten. Zo ben je verzekerd van een grondig periodiek onderhoud aan een (iets) voordeliger tarief.

Prijs: € 30 à 50 per uur (excl. btw). Ontvang prijzen op maat bij tuinmannen in je buurt.

 

Welke vakman heb ik nodig voor tuinadvies op maat?

In realiteit lopen de rollen van een tuinarchitect, een tuinaannemer en een tuinman vaak door elkaar. Zoek daarom ook een vakman met wie het klikt. Geef de voorkeur aan iemand die voeling heeft met het project dat je op poten wil zetten, met de stijl die je voor ogen hebt, de beplanting die je mooi vindt, … In bepaalde gevallen heb je slechts 1 expert nodig die het hele proces van a tot z opvolgt.

Vrijblijvend groenexperts contacteren? Vul het aanvraagformulier in en kom in contact met diverse professionals actief in je regio.

 

 

Prijs tuinadvies

De prijs voor tuinadvies is erg afhankelijk van de vakman die je nodig hebt. Gaat het om het tekenen van een professioneel tuinontwerp op maat? Dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je enkel je tuin winterklaar wil laten maken. Een overzicht:

Welke tuinexpert?KlusGemiddelde prijs (excl. btw)
TuinarchitectTuinontwerp < 300 m²€ 375 à 500
Tuinontwerp > 300 m²€ 1 à 1,5 per m²
TuinaannemerUurtarief€ 35 à 50
Complete tuinrenovatie€ 50 à 100 per m²
Aanleg nieuwe tuin€ 75 à 200 per m²
TuinmanUurtarief€ 30 à 50

LET OP: dit zijn richtprijzen. Onthoud dat ook de omvang van de werkzaamheden, het type klus, de grootte van je tuin, de detaillering van het ontwerp, … belangrijke kostenbepalers zijn. Ontvang je graag tuinadvies op maat van je situatie? Neem contact op met de professional die je nodig hebt. Start je aanvraag hier!

 

Offertes vergelijken = besparen

De juiste vakman vinden en daarnaast ook nog eens besparen? Dat doe je door offertes te vergelijken. Zo krijg je niet alleen een overzicht van de verschillende tuinadviezen, maar kan je ook prijzen, werkwijzen, materialen, uitvoertermijnen, … gedetailleerd naast elkaar leggen. Neem de tijd en kies zo de vakman die bij je past! Ontvang vrijblijvend meerdere offertes.

 

tuinadvies

 

 

Waarom vertrouwen op een vakman?

Waarom zou je het ontwerp, de aanleg of het onderhoud van je tuin nu precies overlaten aan een groenexpert? Daarvoor zijn verschillende redenen:

  • Tuinadvies op maat: een professional staat je met raad en daad bij. Gaat het over het ontwerpen van een geheel nieuwe tuin? Of wil je graag gericht plantenadvies op basis van de bodemsamenstelling, ligging en oriëntatie van je tuin? Door de juiste vakman te kiezen ontvang je het meest geschikte tuinadvies!
  • Gepersonaliseerd tuinontwerp: een architect verzorgt een nieuw tuinontwerp op maat van jouw wensen, woning, bodemtype, … Voor hij begint met tekenen, meet hij de tuin tot in de puntjes op, neemt indien nodig bodemstalen, … om een precies beeld te krijgen van de situatie.
  • Professionele uitvoering: hoe ga je van tuinontwerp naar uitvoering? Daarvoor reken je op een tuinaannemer. Dankzij zijn praktische expertise en productkennis legt hij bekwaam en professioneel je tuin aan. Een herziene tuinindeling, een strakke bestrating, … Een tuinaannemer helpt je graag verder.
  • Vakkundig onderhoud: het gazon inzaaien, de tuin egaliseren, een bloemenweide aanleggen, beplanting aanleggen, borders onderhouden, … Deze klussen zijn een kolfje naar de hand van een doorwinterde tuinman. Bij hem kan je bovendien ook terecht voor een periodiek onderhoud van je tuin.
  • Betrouwbaar contactpersoon: op welke groenexpert je nu ook vertrouwt, de juiste vakman staat paraat om al je tuinvragen te beantwoorden en je te adviseren over de verschillende stappen in het aanleggen, renoveren of onderhouden van je tuin. Zo geniet je zorgeloos van al het groen.

Vrijblijvend professionals vergelijken? Vul daarvoor het onderstaande formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen 2 à 3 offertes op maat:

Beoordeel dit artikel
 
Tuinontwerp laten maken?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
hoogteverschil tuin
Hoogteverschillen in de tuin
Prijs tuinarchitect
Tuinarchitect: Prijs en werkwijze
ontwerp van de tuin
Tuin ontwerpen
tuin laten betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
tuin ontwerpen nieuwbouw
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting