Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Onderhoudscontract tuin: mogelijkheden & voordelen

Hou je van een mooie en verzorgde grote tuin maar zie je op tegen de vele onderhoudswerken? Geen nood: door een tuinonderhoudscontract af te sluiten kun je zonder zorgen en tegen een voordelige prijs steeds van een propere tuin genieten. De tuinman komt dan op regelmatige basis je tuin onderhouden. De inhoud van het onderhoudsplan bepaal je zelf. Ontdek meer info in dit artikel!

Een onderhoudscontract afsluiten met een erkende tuinman? Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

 

tuinonderhoudscontract Belang van grondig en frequent tuinonderhoud

Het staat buiten kijf dat een tuin regelmatig onderhouden moet worden om er verzorgd, mooi en fleurig te blijven uitzien. Zo houd je je planten, gazon en struiken in goede vorm en gezondheid. Dat is bovendien belangrijk om

bijvoorbeeld ziektes en insectenplagen te vermijden! Daarnaast bevordert onderhoud de groei van jonge planten. Redenen genoeg dus om je tuin onder handen te (laten) nemen! Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een onderhoudsplan op maat van jouw tuin.

 

 

 

Waarom kiezen voor een onderhoudscontract?

Er zijn verschillende redenen waarom een onderhoudsplan voor de tuin interessant is. We lijsten de voornaamste redenen op:

 

1. Een nette tuin het hele jaar door

Door te kiezen voor een onderhoudscontract vermijd je dat werken te lang uitgesteld worden en de tuin er onverzorgd bijligt. Een continu piekfijn ogende tuin is op die manier gegarandeerd!

 

2. Sommige taken zijn lastig zelf uit te voeren

Sommige onderhoudsklussen zijn nu eenmaal lastiger om uit te voeren dan andere. Het gras maaien of onkruid wieden kan je bijvoorbeeld eenvoudig zelf doen. Grotere werken zoals snoeiwerken, het vellen van bomen of planten, verticuteren, enz. zijn al een ander paar mouwen. Dergelijke werken vereisen de nodige materialen, ervaring en vakmanschap. In dat geval is het erg interessant om regelmatig beroep te doen op een vakman. Bovendien beschikt die over de juiste kennis van wat er best wanneer gesnoeid wordt. Dit is cruciaal voor de levensduur van de planten & bomen.

 

3. Je spaart er geld & tijd mee uit

Tot slot is het ook financieel voordeliger om te kiezen voor een onderhoudscontract dan voor éénmalige onderhoudsbeurten: de prijs per onderhoud ligt dan doorgaans een stukje lager. Bovendien spaar je ook heel wat (kostbare) tijd uit door de werkzaamheden uit te besteden. Je doet er wel goed aan op voorhand te controleren tegen welke prijs de werken gebeuren en wat het contract allemaal inhoudt.

 

tuinonderhoudscontract

 

Inhoud van een tuinonderhoudscontract

Het tuinonderhoudscontract moet enkele belangrijke zaken bevatten. Om verwarring te vermijden, moeten de precieze werken en de frequentie ervan helder beschreven staan. Zo weet je als klant steeds goed waaraan je je kan verwachten en de tuinman weet dan eveneens waar hij aan toe is. Bepaal in onderling overleg wat de beste maatregelen zijn voor jouw tuin, wensen en budget. De volgende punten moeten zeker in het contract zijn opgenomen:

 • Tarief per uur
 • Worden er extra transport- en afvoerkosten in rekening gebracht?
 • Aard van de werkzaamheden
 • Wanneer & hoe vaak worden de werken uitgevoerd (bv. maandelijks, één keer per kwartaal/half jaar,…)
 • Totaal aantal werkuren per jaar
 • Al dan niet mogelijkheid tot ontbinden van het contract
 • Hoe verloopt de facturering?
 • Geldigheidsduur van het contract

 

Ben je op zoek naar tuinmannen in jouw regio om onderhoudswerken te laten uitvoeren? Via onze online offertedienst kun je in contact komen met erkende vakmannen en offertes op maat ontvangen. Deze service kost je helemaal niets en is bovendien volledig vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Verschillende types onderhoudscontracten

Een tuinonderhoudscontract is uiteraard ook seizoensgebonden. Het contract zal er voor elke tuin anders uitzien. Zo kun je er soms voor kiezen om te werken met een zogenaamde strippenkaart, waarbij één strip gelijk staat aan één uur werk. Evengoed kun je er ook voor opteren om alle onderhoudswerken voor één volledig jaar te laten vastzetten. Ook zijn er meestal verschillende betalingsmogelijkheden. Bespreek dit samen met je hovenier.

Hieronder volgt een voorbeeld van hoe een onderhoudsplan er mogelijks kan uitzien:

 • Voorjaar: gazon bemesten & verticuteren
 • Maart tot augustus: terras schoonmaken, boompjes verplanten, zaadjes planten,…
 • Periode mei-september: gazon elke week maaien, maandelijks graskant snijden, buxus en haag snoeien,…

 

onderhoudscontract tuin

4.2/5 - (4 stemmen)
 
Tuinonderhoud uitvoeren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
4.2/5 - (4 stemmen)
Lees ook
tuin winterklaar
Tuin winterklaar maken
tuin aanleggen weinig onderhoud
10 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin
tuin onderhouden
Tuin onderhouden
tuinieren in de herfst
Tuinieren in de herfst: 7 tips voor een winterklare tuin!
tuinbewatering
Bewateren tuin
tuinonderhoud
Tuinonderhoud: prijzen en werkwijze
hovenier zoeken
Hovenier zoeken: vind een betrouwbare tuinman!
bestrijden slakken
Slakken bestrijden